keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vuosi 2011 ~ yllätysten vuosi

Pongasin Petsien foorumilta listauksen vuoden 2011 tavoitteista ja suunnitelmista (09.12.2010). Tässä hieman selittelyjä ja mutinoita:

Jazzylle tavoitteita ja suunnitelmia:
  • Löytää jokin harratus,josta molemmat pitää.
Nooh, näyttelyt on vakinaistunu omaksi harrastukseksi, joten kaippa tätä voi sanoa onnistuneeksi. Toisaalta taas muistan tarkoittaneeni jotain vauhdikkaampaa, mutta valinnanvaraa ei kummoisemmin täälläpäin ole.
  • Näyttelyistä ERI, suuri toive, mutta viellä hyvin kaukainen.
Tänä vuonna tavoite lyötiin erinomaisin tuloksin, vaikka yksi H ja EH mukaan mahtuikin. Suurena yllätyksenä 5x ERI, 5x SA, kolme luokkavoittoa, pari luokka kakkosta, VASERT, SERT ja VSP!
  • Saada Jazzyn miestuomari pelko ruotuun.
Tämä tapahtuikin yllättävän helposti, nykyään ei tarvitse miestuomareita missata pelontakia, vaan enemmänkin asiantuntevuuden takia;) Tampereen miestuomari oli selvästi samoilla linjoilla Jazzyn kanssa ja neiti menikin oikein oma ehtoisesti ja häntä heiluen tuomarin luokse. Välillä sitä epäluuloa kyllä näkyy, mutta pelosta ei voida puhua. Tapahtuma on enemmänkin sarjassa "no yök".
  • Korvien katoaminen pois. (ei yleistä, mutta sitäkin sattuu)
  • Koiran ruuan himoa vähemmälle + lopettaa varastelu (vaikeaa, mutta kannattaa)

Koiran ruuan himoa vähemmälle + lopettaa varastelu (vaikeaa,mutta annattaa)
Yllättävän hyvin on opetus korviin asti kantautunut. Vapaanapitoa on tullut lisättyä myös niillä alueilla, jossa en ennen ole asiaa edes ajatellut. Viellä ruuanhaju on ylitsepääsemätöntä ja siitä tuskin koskaan tullaan Jazzyn kohdalla pääsemään.
Pyödälle hyppiminen ja varastelu on laantunut, mutta aina niin käydessä tulee muutaamn päivän pakon omainen pöytien kyttäily, jolloin on varmistettava, ettei ruokaa ole näkyvillä.


Itselleni koiriin/esittämiseen liittyviä tavoittaita ja suunnitelmia:
  • Virallisiin Junior Handler -kisoihin osallistuminen + eri rotuisten koirien esitys.
  • Onnistunut Junior Hander kilpailu, vaikken sijoittuisikaan.
Tainnut ennemminkin ryöstäytyä käsistä, niin junnu- kuin koirien esitys rotukehissä. Virallisia JH kisoja takana nyt 14. Joista sijoituksia 2x 1/1 (toisella kerralla ei nuorempia), JH2, JH3, JH4, JH5 (+2x jatkoon). Tähän päivään mennessä on tullut esitettyä (rotukehät+JH+kokeilut) 35 rotua ja 64 yksilöä. Onnistuneita kisoja on ollut monta, esimerkiksi Birma-wss kisattu junnu kisa Kangasalla. Vaikka kyse olikin vain erkkarista, toi sijoittuminen siitä joukosta toivottua itseluottamusta.

  • Etsiä Jazzylle parempi sopiva ruoka.
Haaste suoritettu! Tällä hetkellä Jazzy popsii tyytyväisenä Orijen ruokaa, josta maha tai korvat eivät oireile.
  • Ostaa kunnon trimmeri ja sakset (+ohennussakset) koiran siistimiseen.
Trimmerin ostaminen on jäänyt, vaikka kieltämättä se vanhakin asiansa ajaa. Kesällä tulikin ostettua kaksipuoleisetohennussakset kultsun trimmaamiseen, joilla on myös Jazzyn paikoittainen siistiminen käynyt. Myöhemmin käteen jäi kunnon suorat sakset.

Vuodelle 2012 on suunnitelmissa (toiveissa) saada Jazzylle kaksi "viimeistä" SERTiä, mahdollisesti myös SERTi jahtiin Viron puolelle. Saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti