sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Sastamalan mätsäri 12.2.

12.2. lauantai:

Pistäydyimme mätsärissä Sastamalassa. Aamu lähti käyntiin aamu lenkillä ja koiran harjaamisella. Lähdimme hyvissä ajoin kohti mätsäri paikkaa ja hyvä niin, sillä edessä hitaasti ajava bussi verottii aikaa melkoisesti.

Mätsäri paikalla oli tuttuja melkoisesti mm. Milla & Papu, Juliana & Betta yms. Halli oli melko pimeä, mutta siellä selvittiin. Ilmoittauduin JH:iin ja Isoihin aikuisiin Jazzyn kanssa. JH:ssa oli paljon tuttuja, vaikkain myös erittäin nuoria koiran esittäjiä. Kuviot olivat ympäri ja kolmio, joista suoriuduin hyvin ja Jazzy esiintyi iloisesti, vaikka halli olikin melkoisen viileä. Suoriuduimme 5 parhaan joukkoon, jonka jälkeen oli viellä liikettä ja seisomista. Tuomari tuli kiittämää mukana olosta ja sanoi, että tänään annetaan tilaa nuoremmille junnuilijoille, eikä esittämisessäni ollut kuulemma valittamista. Mukaan "lohdutuspalkintona" tuli geisha patukka ja koiralle keksejä. Jazzy sai runsaasti kiitoksia ja herkkua naamaan. Ilokseni Jazzy ei myöskään aristellut millään tapaa tuomaria, vaan antoi tuomarin tehdä työnsä rauhassa.

Isojen kehässä Jazzy tiesi jo, että miten tulisi käyttäytyä. Tuomari sai tutkia jazzyn tarkoituksella kovakouraisemmin ja tarkemmin. Koira tyytyväisenä seisoi paikallaan, kun sai herkkuja hipelöinnin johdosta, sehän neidille sopi hyvin! Parikehässä Jazzy sai PUNaisen nauhan. Parina oli jokseenkin melko nuori koira, joka ei viellä näyttely tapahtumiin ollut törmännyt. Nauhakehässä oli koiria normi määrä, verrattuna paikkakuntaan ja edellisiin saman järjestön järjestämiin mätsäreihin. Viidenneksi sijoittui aussie, neljäntenä Jazzy (portugeesi), kolmantena saksanpaimenkoira, toisena samojedi ja ensimmäisen paikan vei husky. Tuomari tuli kättelemään minua ja selitti, että koiran käyttäytymisessä ei ollut vikaa, mutta paremmin sijoittuneet koirat olivat rodullisesti hänelle enemmän mieleen. No, kaikki eivät rakasta puoliksi ajeltua karva kebabaa... Tyytyväinen olen Jazzyn käytökseen ja päivä sai mukavan päätöksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti